سیستم مدیریت محتوای جوملا

سیستم مدیریت محتوای جوملا

جوملا یک نرم افزار مدیریت محتوای متن باز و رایگان است که تحت اجازه نامه GNU/GPL منتشر می شود. جوملا به زبان PHP نوشته شده و از یک فریمورک مبتنی بر MVC بهره می گیرد و برای ذخیره سازی داده ها از پایگاه داده MySQL استفاده می کند.

جوملا از سیستم دیگری به نام مامبو منشعب شده است. در سال 2005 گروهی از توسعه دهندگان سیستم مدیریت محتوای مامبو از تیم توسعه مامبو جدا شده در قالب گروه دیگری به نام "Open Source Matters" اقدام به انتشار مامبو 4.5.2.3 با نام جدید جوملا (نسخه 1.0) کردند. از آن پس این دو سیستم بطور جداگانه توسعه داده شدند.
جوملا از امکانات کافی برای راه اندازی یک سایت برخوردار است. وجود یک بستر مناسب برای توسعه باعث شده تا کنون بیش از 7400 افزونه برای جوملا ساخته شود که اکثر آنها رایگان است.
جوملا در سال اول انتشار، بیش از 2.5 میلیون بار دریافت شد. بسیاری از سایت‌های معتبر دنیا و ایران از جوملا استفاده می‌کنند.


نسخه‌های جوملا
تاکنون پنج نسخه توسط جوملا ارائه شده است که شامل نسخه‌های ۱، ۱٫۵، ۱٫۶، ۱٫۷، ۲٫۵ و جدیداً ۳٫6 می‌باشد. هم اکنون فقط یک نسخه توسط گروه جوملا پشتیبانی و به روز رسانی می‌گردد که همانا نسخه ۳ جوملا است.
جوملا ۱٫۷ و ۱٫۵ تا ۲۴ فوریه پشتیبانی می شدند و از آن به بعد تنها از جوملا ۲٫۵ پشتیبانی شد. پشتیبانی از نسخه جوملا ۲٫۵ نیز ۳۱ دسامبر ۲۰۱۴ (۱۰ دی ۱۳۹۳) پایان پذیرفت.


چرا از جوملا استفاده کنیم؟
با استفاده از جوملا به آسانی می توانید سایت خود را مدیریت کنید. استفاده از جوملا نیازمند دانش برنامه نویسی نیست. محیط جوملا کاربرپسند و کار با آن بسیار ساده است بطوری که کاربران مبتدی و متوسط هم می توانند از آن استفاده کنند. اما جوملا فقط مختص کاربران مبتدی نیست. امکانات جوملا بسیار گسترده است و برخورداری از یک بستر مناسب برای توسعه موجب شده هزاران افزونه برای آن ساخته شود. وجود قالب های زیبا و پیشرفته موجب زیبایی و تنوع سایت های استفاده کننده از آن شده است. امنیت جوملا در سطح نسبتا بالایی است. رایگان بودن جوملا دلیل کیفیت پایین آن نیست. جوملا تاکنون مفتخر به کسب جوایز بین المللی زیادی شده و از سیستم های مدیریت محتوای تراز اول دنیاست. جوملا برای زبان فارسی بومی سازی شده و کاربران ایرانی و فارسی زبان براحتی می توانند از آن استفاده کنند. و از همه مهمتر، جوملا از پشتیبانی گروه هایی مثل گروه ما با شش سال سابقه بومی سازی، توسعه و پشتیبانی سیستم های مدیریت محتوا برخوردار است!
بنابراین با آسودگی خاطر می توانید از جوملا استفاده کنید.


کاربردهای جوملا:
از جوملا برای راه اندازی یک سایت ساده گرفته تا پرتال های بزرگ می توان استفاده کرد.
بعضی از کاربرد های جوملا عبارتند از:
    سایت های خبری و اطلاع رسانی
    مجله ها و نشریه ها
    وبلاگ های شخصی
    سایت های علمی و آموزشی
    سایت های مذهبی و فرهنگی
    سایت ها و پرتال های دولتی
    وبسایت های تجاری و تجارت الکترونیک

امکانات:
برخی از امکانات، هنگام نصب جوملا همراه با آن نصب می شوند. دسته ای از آنها بطور پیش فرض فعال هستند و برای استفاده از بعضی دیگر نیاز است از مدیریت جوملا آنها را فعال کنید. برخی از امکانات پیش فرض جوملا عبارتند از:
    دسته بندی و مدیریت مطالب
    نمایش مطالب به گونه های مختلف
    جستجو در محتوای سایت
    مدیریت منو ها
    مدیریت کاربران
    تماس با کاربران
    مدیریت رسانه ها
    نظر سنجی و امتیاز دهی
    خبرخوان و خروجی RSS
    گروه بندی و تعیین دسترسی کاربران
    ساخت نسخه قابل چاپ و PDF
    پشتیبانی از زبانهای مختلف
    بهینه سازی برای موتورهای جستجو
موارد بالا تنها بعضی از امکانات پایه جوملا هستند. تا کنون بیش از 7400 افزونه متن باز برای جوملا ثبت شده است که امکانات جدیدی به جوملا می افزایند.
از جمله ی این امکانات:
    پنل مدیریتی: پنل مدیریتی که کار با آن ساده بوده، و یادگیری آن نیز آسان می باشد.
    مدیریت مطالب: می توانیم تمام مطالب خود را ویرایش نماییم و تنظیمات مربوط به آنها را انجام دهیم.
    مدیریت بخشها: بخش ها مختلف وب سایت خود را مدیریت نماییم.
    مدیریت دسته بندیهای مطالب: توسط این امکان، اجازه ایجاد دسته بندی مطالب را دارا می باشیم، که در ایجاد نظم در مطالب و پست های ما موثر می باشد.
    تعریف منو به همراه  زیر منو: می توانیم با این امکان برای سایت خود منو در نظر بگیریم و به مطالب و بخش ها و دسته های مختلف سایت خود، آن منو را ربط (لینک نماییم) دهیم. البته فقط در چارچوپ تعریف شده توسط جوملا!
    مدیریت قالبها: می توانیم قالب های مختلف انتخاب کنیم و آنها را ویرایش نماییم.
    مدیریت زبانها: برای سایت خود و مدیریت آن می توانیم زبان مورد نظر خود را انتخاب نماییم.
    مدیریت تنظیمات سایت و سرور: تنظیمات مربوط به سرور خود را انتخاب نماییم.
    مدیریت صفحه اصلی: توسط این امکان می توانیم تمام مطالب صفحه ی اصلی خود را ویرایش کنیم و تغییرات لازم را در آن انجام دهیم.
    مدیریت افزونه ها و ماژول ها و ابزار ها: توسط این امکان می توانیم از ماژول ها و افزونه های جوملا استفاده نماییم و همچنین می توانیم از ماژول های اضافی که توسط برنامه نویسان جوملا نوشته می شود، در مدیریت خود استفاده و آنها را به پنل مدیریتی خود اضافه نماییم.
    امکان مدیریت کاربران سایت و تعیین میزان دسترسی آنها
    ایجاد سیستم خبرنامه الکترونیکی
    مدیریت فایلهای آپلود شده در فضای وب
    ایجاد و افزودن ماژول اخبار
    ایجاد و افزودن ماژول صفحات پربازدید
    ایجاد و افزودن ماژول مراجعین سایت
    ایجاد و افزودن ماژول نظرسنجی
    ایجاد و افزودن ماژول  تبلیغات و بنر ها درسایت
    ایجاد و افزودن ماژول فروشگاه اینترنتی
البته تمام این امکانات و ماژول ها فقط باید توسط طراحان جوملا، برای برنامه جوملا نوشته شده باشند و ما نمی توانیم از سایر امکانات و ماژول ها متداول در وب سایت های دیگر استفاده نماییم.
مثلا در ایجاد فروشگاه اینترنتی ما نمی توانیم نظرات خود را در آن اعمال نماییم و فقط می توانیم از امکاناتی که در حد انتخاب و خرید کالاست، از آن استفاده نماییم.
بهتر است اگر قصد استفاده از امکانات پیشرفته را داشته و همچنین قصد داشتن وب سایتی متفاوت از سایر وب سایت ها را داریم، به سراغ طراحی اصولی سایت و طراحی سایت حرفه ای برویم. تا بتوانیم وب سایت خود را بهینه سازی نماییم و نظر کاربران را به آن جلب نماییم.

ثبت نظر